Keuken kopen?

Wij geven je graag een aantal handige tips!

Keuken kopen tips zijn zeer handig voor wie op zoek is naar een nieuwe keuken. Onze keukenspecialisten zetten dan ook graag een aantal zeer handige keukentips voor je op een rijtje over onder andere de keuze tussen een nieuwe keuken of een keukenrenovatie. Maar daarnaast ook over het uitkiezen van een geschikte keukenstijl en keukenopstelling indien een nieuwe keuken wenselijk is. Tevens zijn er ook nog een aantal handige tips van belang nadat je een keuze hebt gemaakt over de stijl en opstelling van je keuken. Bijvoorbeeld de beslissing of je zelf of samen met een adviseur jouw keuken gaat ontwerpen en natuurlijk hoe je het uiteindelijke kostenplaatje van de keuken kan bepalen, zodat het past binnen je budget. Dus sta je op het punt om een nieuwe keuken te kopen en kun je wel wat keukentips gebruiken over waarop je moet letten bij een keuken kopen? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent helpen je graag goed op weg.

1. Een welbekend dilemma: nieuwe keuken of keukenrenovatie?

Een bekende situatie voor velen: je bent niet meer zo tevreden over je huidige keuken, maar een nieuwe keuken kopen is ook wel een erg grote stap. Immers kost een nieuwe keuken kopen de nodige voorbereiding, keuzes en misschien wel het meest belangrijkste: er zit een aardig prijskaartje aan. Vandaar dat velen ook kiezen voor een keukenrenovatie.

Is een keukenrenovatie goedkoper?

Een keuken renoveren is soms in verhouding goedkoper dan een nieuwe keuken kopen. Maar let op dit is niet altijd het geval! Onze ervaring leert dat een keukenrenovatie ten opzichte van een nieuwe keuken kopen alleen voordelen biedt als je bijvoorbeeld alleen van plan bent om het werkblad te vervangen of een kast erbij wilt plaatsen. Oftewel bij een kleine renovatie, van bijvoorbeeld een gemiddelde of kleine keuken, waarin je niet te veel wilt vervangen, kan een keukenrenovatie een interessant alternatief zijn. Een keukenrenovatie biedt dan ook weinig voordeel bij een grote keuken. Bij een groter formaat keuken zijn de kosten van de renovatie in verhouding erg hoog en is een nieuwe keuken vermoedelijk interessanter. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van wat je allemaal wilt laten vervangen in deze grote keuken.

Wanneer is een keukenrenovatie dan wel interessant?

Wil je je keuken een nieuwe look geven met een nieuw werkblad en dan gelijk ook maar die opbouw spoelbak vervangen door een vlakbouw spoelbak? Dan is een keukenrenovatie een juiste keuze! Dit geldt ook voor de keukenapparaten in de keuken. Ben je bijvoorbeeld van plan om je woning te verkopen en wil je deze nog een lichte boost geven? Dan kan een keukenrenovatie erg waardevol zijn. Veel mensen die een huis kopen letten goed op hoe de keuken eruit ziet en welke merken keukenapparatuur erin zitten.

Wil je je keuken renoveren omdat de folie loslaat? Dan hebben wij helaas slecht nieuws: loslatende folie van de keukenfronten is niet eenvoudig te renoveren. Loslatende folie is een veelvoorkomend probleem in vele keukens na een bepaalde tijd. Heb je dit probleem ook? Dan kun je dit alleen oplossen door de gehele keukenfronten te laten vervangen. Wat dit precies gaat kosten is geheel afhankelijk van het type keuken. Een keukenrenovatie is maatwerk en vergt dan ook altijd een op maat gemaakte offerte.

Wat is er nog meer mogelijk?

Om je keuken als nieuw aan te laten voelen hoeft je oude keuken er niet per se meteen helemaal uitgehaald te worden. Alhoewel een nieuwe keuken een prettige upgrade van de leefruimte is, is het niet nodig om onmiddellijk je portemonnee te trekken. Immers heb je ook nog diverse andere opties zoals een keukenrenovatie die hierboven al besproken werd. Maar ook opties zoals doorsparen, het nemen van een goedkope keuken of het kiezen voor een showroomkeuken zijn wellicht goede alternatieven om je keuken als nieuw aan te laten voelen. Onze specialisten lichten de verschillende opties voor een nieuwe keuken graag nader voor je toe.

2. Welke keukenstijl past bij mij?

Een van de belangrijkste keuken kiezen tips is dat je van te voren goed nadenkt over je gewenste keukenstijl. Indien je al duidelijk een bepaalde stijl in gedachte hebt, maakt dit de keuze aanzienlijk makkelijker. Zo kun je niet alleen gerichter op zoek gaan, maar heb je ook een stuk minder keuzestress. Immers leert onze ervaring dat te veel opties een keuze erg lastig maken. Om je hiermee alvast op weg te helpen zetten wij de meest voorkomende keukenstijlen voor je op een rijtje.

Landelijke keuken

Landelijke keukenstijl

Ben je dol op houten elementen in huis en laat je graag de natuur van buiten naar binnen komen? Dan is een landelijke keukenstijl wellicht een goede optie. Een landelijke keuken kenmerkt zich door houten keukenfronten en donkere, robuuste materialen. Spreekt dit je wel aan? Kies dan voor een landelijke keukenstijl! Liever nog wat meer keuken inspiratie opdoen over deze keukenstijl? Ook dat is mogelijk, op onze landelijke keukenstijl pagina vertellen wij je graag meer hierover.

Moderne keuken Keuken Concurrent

Moderne keukenstijl

Hou je ervan als alles er strak en opgeruimd uitziet? Dan spreekt een moderne keuken jou vast aan. Een moderne keukenstijl kenmerkt zich door hoogglanzende, greeploze keukenfronten en strakke lijnen. Keukenapparaten worden naadloos weggewerkt in deze keukens, waardoor er een bijzonder strak en modern geheel ontstaat.

 

 

Design keuken Keuken Concurrent

Design keukenstijl

Hou je van exclusiviteit en vind je het belangrijk dat de keuken een aantal opvallende eyecatchers heeft? Dan is een design keuken wellicht wat voor jou. Design keukens zijn moderne keukens, die er gewaagd uitzien. Door bijzondere materialen en kleuren met elkaar te combineren wordt er een harmonieus en uniek geheel gecreëerd. Om het af te maken beschikken dit soort keukens over alle benodigde luxes. Meer lezen over de kenmerken van een design keuken? Ga naar onze design keuken pagina.

Industriele keuken Keuken Concurrent

Industriële keukenstijl

Een industriële keuken kenmerkt zich door ruimte, grove materialen en een stoere uitstraling. In tegenstelling tot een moderne of design keuken waar alles tot in de puntjes wordt afgewerkt, staan in een industriële keuken oneffenheden en ruwe randjes centraal. De kracht van een industriële keukenstijl is om verschillende materialen en kleuren zo te combineren, dat er een unieke eenheid ontstaat. Meer te weten komen? Lees hier meer over de eigenschappen van een industriële keuken.

3. Welke keukenopstelling is mogelijk?

Naast de keukenstijl is het ook belangrijk om na te denken over de keukenopstelling. Vandaar dat onze specialisten een aantal handige tips over keukenopstellingen voor je op een rijtje hebben gezet. Als eerste is het belangrijk om na te denken hoeveel opbergruimte je graag zou willen hebben in de keuken. Indien extra opbergruimte in je keuken gewenst is kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een hoekkeuken. Met een hoekkeuken benut je de volledige wand van de keuken en door te kiezen voor een handig hoek-opbergsysteem creëer je zelfs nog meer ruimte. Meer te weten komen over hoekkeukens? Lees alles over hoekkeukens.

Daarnaast kun u uw keuken ook indelen met verschillende elementen. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met kookeiland wanneer u graag een open keuken wilt creëren waarin u zowel de keuken als woonkamer bij elkaar betrekt. Eilandkeukens zijn razend populair. Wilt u weten waarom? Lees hier meer over eilandkeukens. Heb je maar een kleine keuken? Ook dan is er van alles mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor een compacte rechte keuken of een parallel keuken, zodat u voldoende loopruimte overhoudt.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk wat betreft keukenindelingen. Meer hierover? Lees alles over alle verschillende keukenopstellingen. Onze specialisten denken graag mee over uw keukeninrichting.

4. Keuken samenstellen door zelf te ontwerpen of met een adviseur?

Zodra je besloten heeft welke keukenstijl en -indeling wenselijk is, is de volgende stap het ontwerpen van de keuken. Enerzijds heb je de keuze om jouw keuken zelf te ontwerpen en anderzijds kun je ook jouw keuken samenstellen met een adviseur. Daarnaast heb je ook nog de optie om online je keuken te ontwerpen, wat kan dienen als handig hulpmiddel bij een afspraak met onze adviseurs. Wij vertellen je graag meer over de verschillende opties, zodat je kan ondervinden wat het beste bij je past! Bekijk hier een uitgebreid advies voor het ontwerpen van jouw keuken. 

3D ontwerp

Uw eigen keuken ontwerpen

Natuurlijk heeft iedere optie zo zijn eigen voordelen, waaronder ook het ontwerpen van je eigen keuken. Indien je je eigen keuken ontwerpt zorgt dit wellicht voor extra trots, waardoor je je keuken nog meer gaat waarderen. Daarnaast heb je ook de volledige vrijheid om te bedenken wat je wil, zonder dat je daarbij afgeleid wordt door de mening van anderen. Een handig hulpmiddel hierbij is een online keuken ontwerptool. Via deze tools is het mogelijk om gratis en eenvoudig jouw eigen keuken in 3D te ontwerpen. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan meer over de 3D ontwerptool van KeukenConcurrent.

Afspraak winkel Keuken Concurrent

Keuken samenstellen met een adviseur

Naast uw keuken volledig zelf te ontwerpen is het ook mogelijk om je keuken samen te stellen met een ervaren adviseur. Dit kan erg veel voordeel opleveren, aangezien deze adviseurs zeer veel expertise hebben in het samenstellen van een keuken. Zo kunnen deze keukenadviseurs je uitstekend helpen op het gebied van combinatiemogelijkheden, maar weten ze je ook vele handige praktische tips te geven waar je goed op moet letten tijdens het samenstellen van de keukenelementen. Dit kan fouten en teleurstellingen voorkomen. Natuurlijk is ook hier je eigen mening zeer belangrijk en ben je geheel vrij om je eigen beslissingen te maken. De adviseurs begeleiden je alleen door het gehele proces. Benieuwd welke stappen je allemaal moet doorlopen om jouw keuken samen te stellen? Lees dan meer over het samenstellen van een keuken met een ervaren adviseur.

5. Wat kost zo’n nieuwe keuken nou?

De kosten van een nieuwe keuken kunnen enorm variëren. Vandaar dat het verstandig is om meer kennis te vergaren over waar deze kosten nu precies op gebaseerd zijn. De kosten van jouw keuken hangen af van een aantal elementen die per keuken verschillen en daardoor voor een groot gedeelte de kostprijs van je keuken bepalen. 

  1. Zo hangen de kosten ten eerste af van de grootte van uw keuken. Hierbij geldt logischerwijs: hoe groter de keuken, hoe hoger de kosten van de keuken. Immers bepaalt u simpelweg meer voor de materialen die u extra nodig heeft en zorgt de wellicht ruimere keukenopstelling ervoor dat uw prijskaartje oploopt.

  2. Daarnaast is ook de keukenapparatuur een belangrijke factor in het kostenplaatje. Kiest u voor luxe apparatuur met talloze functies van een hoogwaardig A-merk? Dan bent u natuurlijk iets meer geld kwijt.

  1. Hetzelfde geldt ook voor het werkblad en de keukenfronten van uw keuken. Werkbladen en keukenfronten zijn verkrijgbaar in talloze materialen met ieder hun eigen prijskaartje.

  2. Tot slot is het van belang om te realiseren dat ook het plaatsen van uw keuken kosten met zich meebrengt. De gemiddelde kosten om een keuken te plaatsen ligt ongeveer op de 500 tot 1000 euro. Natuurlijk zijn deze keuken plaatsingskosten ook geheel afhankelijk van uw keukenopstelling en grootte. Het is ook mogelijk om uw keuken zelf te monteren. Lees hier alles over de montage mogelijkheden​​​​​​​ van uw keuken.

Wilt u meer weten over de kosten van een nieuwe keuken? Lees hier een uitgebreide beschrijving van de kostenopbouw. Door te letten op deze punten kunt u uw keuken zo samenstellen dat het past binnen uw eigen budget. Heeft u bijvoorbeeld wat minder te besteden, kies dan voor een relatief goedkoper materiaal voor het werkblad of de fronten.

6. Hoe onderhoud je je keuken?

Wanneer je een keuken hebt  gekocht en deze bij je thuis is geplaatst is het ook van belang om deze keuken te onderhouden. Zo dient het werkblad regelmatig van een onderhoudsbeurt te worden voorzien. KeukenConcurrent geeft je graag tips over het onderhouden van je keuken.

Meer tips van KeukenConcurrent?

Wil je nog meer keuken kopen tips van KeukenConcurrent? Wij helpen je graag! Maak geheel vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs of kom langs in een van onze showrooms voor meer inspiratie en/of informatie.

Wat kost mijn keuken?
Stel je keuken samen
×